Headlines News :
Powered by Blogger.

Blog Archive

Popular Template

Home » » ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားသံုးျခင္းျဖင့ ္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္

ဟင္းသီးဟင္းရြက္ စားသံုးျခင္းျဖင့ ္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ေလ်ာ့ပါးေစႏိုင္

Written By Unknown on Tuesday, January 28, 2014 | 12:27 PM



မုန္လာဥကို ေန႔စဥ္ သို႔မဟုတ္ ရက္သတၱ တစ္ပတ္တြင္ တစ္ဥ စားေပးျခင္းျဖင့္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ၏ ထက္ဝက္ သို႔မဟုတ္ ထို႔ထက္ပို၍ ေလ်ာ့နည္း သြားေစေၾကာင္း ကင္ဆာ အထူးကု ဆရာဝန္ႀကီး ပါေမာကၡ ေဒါက္တာ ဦးစိုးေအာင္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

''ေဆးလိပ္ေသာက္သူ၊ ေဆးလိပ္ေသာက္ၿပီး ျဖတ္ထားသူနဲ႔ ေဆးလိပ္ေငြ႕ကို တစ္ဆင့္ခံ ရွဴမိသူေတြဟာ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ အလားအလာထဲမွာ ပါဝင္ေနတယ္။ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ ေတြမွာပါတဲ့ ဗီတာ ကလိုရင္းဓာတ္က အဆုတ္ကင္ဆာရဲ႕ ကင္ဆာဆဲလ္ အဖုအက်ိတ္ေတြကို မႀကီးထြားေအာင္ ကာကြယ္ေပးတဲ့ အတြက္ သက္တမ္းေစ့ ေနႏိုင္ခဲ့တဲ့ သာဓကေတြ အမ်ားႀကီးပါ'' ဟု ၎က ဆက္လက္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ရက္သတၱ တစ္ပတ္မွာ မုန္လာဥနီ ႏွစ္ဥစားလွ်င္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္း ၆ဝ ရာခိုင္ႏႈန္းက်ဆင္းေစသည္။ ရက္သတၱ တစ္ပတ္မွာ အစိမ္းေရာင္ ပန္းေဂၚဖီ သတၱဳရည္ ႏွစ္ႀကိမ္ေသာက္လွ်င္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ျခင္းကို ၇ဝ ရာခိုင္ႏႈန္း က်ဆင္းေစသည္။ အမ်ဳိးသမီးမ်ား အတြက္ ပန္းေဂၚဖီႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ဟာ ပို၍အက်ဳိး သက္ေရာက္မႈ ရွိသည္။ အမ်ဳိးသားမ်ား အတြက္ မုန္လာဥနီႏွင့္ လိေမၼာ္သီးမ်ားက ပို၍ အက်ဳိးသက္ေရာက္မႈ ရွိသည္။

ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ အဆုတ္ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏႈန္းမွာ ရင္သားကင္ဆာႏွင့္ သားအိမ္ေခါင္း ကင္ဆာၿပီးလွ်င္ တတိယ အျဖစ္အမ်ားဆံုး ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ကင္ဆာ တိုက္ဖ်က္ေရး ဗဟိုမွ သိရသည္။


ျမ၀တီ
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014. Myanmar Scanner - All Rights Reserved
Adiknya Design by Theikdi Maung