Headlines News :
Powered by Blogger.

Blog Archive

Popular Template

Home » » ဘူးသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

ဘူးသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

Written By Unknown on Tuesday, January 28, 2014 | 11:59 AM




ျမန္မာ လူမ်ိဳးေတြရဲ့ မီးဖိုေခ်ာင္ ထဲမွာ အေတြ႕ရမ်ားတဲ့ ဘူးသီးဟာ ေသြးတိုး က်ေစတဲ့ အစြမ္းနဲ့ ႏွလံုးေရာဂါ သက္သာေစတဲ့ အစြမ္း ရွိတယ္လို့ ဆိုၾကပါတယ္။

ဘူးသီးကို ဟင္းခါး အျဖစ္ က်ိဳခ်က္ ေသာက္သံုး ၾကသလို ဘူးသီးကို ျပဳတ္ၿပီး တို့စားတာ၊ သုပ္စား တာမ်ိဳးလည္း ျပဳလုပ္ ၾကပါတယ္။ ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင့္ ေအာက္ပါ အက်ိဳး ေက်းဇူးေတြကို ရရွိေစပါတယ္။

အသည္းရဲ ့ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ ေတြကို ဟန္ခ်က္ညီေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ႐ိုင္ဘို ဖေလဗင္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သိုင္ယာ မင္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသည္းကို သန္႔စင္ ေစတာ၊ ျပန္လည္ အားျဖည့္ေပးတာနဲ႔ အယ္လ္ကိုေဟာေၾကာင့္ ထိခိုက္မႈကို ကာကြယ္ေပးတာတို႔ လုပ္ေဆာင္ ေပးပါတယ္။

ဆံပင္ျဖဴတာကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးရြက္ကရတဲ့ အရည္ဟာ အသားဝါတာကို သက္သာေစၿပီး ဘူးသီးအရည္ ကေတာ့ ဆံပင္ျဖဴ တာကို ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။

ႏံုးခ်ည္႕ေညာင္းညာမႈ သက္သာေစပါတယ္

ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင့္ ႏံုးခ်ည့္ ေညာင္းညာမႈ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး လန္းဆန္း ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ပူျပင္းတဲ့ ရက္ေတြမွာ လန္းဆန္းေစပါတယ္။

စိတ္စြဲလြန္ ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္

ဘူးသီးဟာ နာ့ဗ္ေၾကာေတြကို အားေကာင္းတဲ့အတြက္ အလုပ္တစ္ခုခုကို ထပ္ခါ တလဲလဲ လုပ္တတ္တဲ့ စိတ္စြဲလြန္ ေဝဒနာ (OCD)ကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ေဆးဝါးေဗဒ ဂ်ာနယ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ဘူးသီးမွာ စိတ္စြဲ လြန္ေဝဒနာကို ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစြမ္းရွိတယ္လို႔ သိရ ပါတယ္။

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ႕က် ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ေရဓာတ္ ၉၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဘူးသီး ၁၀ဝ ဂရမ္စား တဲ့အခါ ၁၂ ကယ္လိုရီပဲ ရရွိပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးအျဖစ္ အသိအမွတ္ ျပဳထားပါတယ္။

အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ သိုင္ယာမင္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ မ်ား စြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။

မ်က္စိ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း ပမာဏ မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ မ်က္စိ အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။ ဘူးသီးဟာ အစာအိမ္ေဝဒနာ၊ အစာအိမ္အူ လမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာနဲ႔ လိပ္ေခါင္းစ တာေတြကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ဘူးသီးမွာ ေသြးေတြကို သန္႔စင္ေစတဲ့ အာနိသင္လည္း ရွိတာေၾကာင့္ ေရာဂါ အမ်ားစုကို တြန္းလွန္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ ပမာဏကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ပါတဲ့ ပပ္တိုက္နဲ႔ အယ္လ္ကာလြိဳက္ ေတြက ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္ပမာဏကို ေလ်ာ့က် ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳ ေရာဂါ ရွိသူေတြ အသင့္အတင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။

ျမ၀တီ 
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014. Myanmar Scanner - All Rights Reserved
Adiknya Design by Theikdi Maung