Headlines News :
Powered by Blogger.

Blog Archive

Popular Template

Home » » စားသုံးသင့္တဲ့ မုန္လာဥနီ

စားသုံးသင့္တဲ့ မုန္လာဥနီ

Written By Unknown on Tuesday, January 28, 2014 | 12:19 PM



ျမန္မာ လူမ်ဳိးေတြဟာ မုန္လာဥနီကုိ ေၾကာ္စားတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အစိမ္းလုိက္ သုပ္စားတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ ၾကာဇံေၾကာ္ေတြထဲမွာ ထည့္ေၾကာ္စားတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ပုံစံမ်ဳိးစုံနဲ႔ စားေသာက္တတ္ ၾကပါတယ္။ 


မုန္လာဥနီကုိ ေဖ်ာ္ရည္ စက္ထဲမွာ ထည့္ေမႊၿပီး ရလာတဲ့ အႏွစ္ကုိ ကုိယ္ႀကိဳက္ ႏွစ္သက္တဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ပုံစံ မ်ဳိးနဲ႔လည္း ေသာက္သုံးလုိ႔ ရပါတယ္။ မုန္လာဥနီကုိ ေဖ်ာ္ရည္အျဖစ္ ေသာက္သုံးလုိ႔ ရေပမဲ့ လူတုိင္း မႀကိဳက္တတ္ ၾကပါဘူး။ အခ်ဳိ႕ဆုိရင္ မုန္လာဥနီကုိ ဟင္းထဲမွာ ထည့္ခ်က္ရင္ေတာင္ မႀကိဳက္တဲ့သူေတြ ရွိပါတယ္။ လူတစ္ဦးနဲ႔ တစ္ဦး အႀကိဳက္ခ်င္း မတူတာမုိ႔ မုန္လာဥနီ ႀကိဳက္သူမ်ား ကုိေတာ့ မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ကို ေဖ်ာ္ေသာက္ ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။

မုန္လာဥနီကုိ ပုံမွန္ စားသုံးေပးလွ်င္ သင့္ရဲ႕အသည္း က်န္းမာေရး အတြက္ အေထာက္အကူ ေပးပါလိမ့္မယ္။ မုန္လာနီမွာ ဗီတာမင္ေအ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။

အသည္း က်န္းမာေရးအတြက္ ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အျပင္ မ်က္လုံး အျမင္အားကုိလည္း ေကာင္းေစပါတယ္။ မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ ကုိ ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ကုိယ္အေလးခ်ိန္ကုိ က်ဆင္းေအာင္ ကူညီ ေပးပါလိမ့္မယ္။ မဂၢနီဆီယမ္၊ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း ပါဝင္တဲ့ အျပင္ ပုိတက္ဆီယမ္ ဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ပါဝင္တာမုိ႔ အသားအေရ ေကာင္းမြန္ဖုိ႔ အတြက္လည္း အေထာက္အကူ ေပးပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္း ကုိလည္း ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။ တကယ္လုိ႔ သင္ဟာ ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္သူ တစ္ေယာက္ ဆုိရင္ေတာ့ မုန္လာဥနီ အစိမ္းကုိ တုိ႔စရာ၊ ဒါမွမဟုတ္ ဒီအတုိင္း ကုိက္စားေပးပါ။ အက်ဳိး ႐ွိပါလိမ့္မယ္။

မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ကုိ ေႏြရာသီ အခ်ိန္မွာ ေသာက္သုံး ေပးမယ္ဆုိရင္ ေနေလာင္ဒဏ္ေၾကာင့္ အသားအေရ ပ်က္စီးျခင္းကုိ ထိန္းေပး ပါလိမ့္မယ္။ သင့္ခႏၶာကုိယ္ အတြက္ အင္အားေတြ တုိးေစပါလိမ့္မယ္။ မုန္လာဥနီဟာ တကယ့္ကုိ စားေကာင္းတဲ့ အစားအစာ တစ္ခုပါ။ မုန္လာဥ ေဖ်ာ္ရည္သာမက မုန္လာဥနီကုိ အစိမ္းပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္းအျဖစ္ ခ်က္စားတာမ်ဳိးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ စားသံုးသင့္ ပါတယ္လုိ႔ အႀကံေကာင္းေလး ေပးလုိက္ ပါရေစ။


ျမ၀တီ
Share this article :

0 comments:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2014. Myanmar Scanner - All Rights Reserved
Adiknya Design by Theikdi Maung